Тук в тази секция се ангажираме, когато сме свободни, да публикуваме актуални статии, теми, интервюта върху общопроблемната тематика - "Борбата с наднорменото тегло и начините за справянето с него".

Законите за добра фигура!

Диетата не е глад, а хранителен режим и дисциплина относно това какво слагаме в устата си. 

Представяме ви 10 правила за  здравословно хранене, които е желателно да бъдат спазвани - от деца до възрастни, от пълни и слаби:

1. Приемайте разнообразна храна.

2. Хранете се редовно.

3. Яжте достатъчно сурови плодове и зеленчуци - поне по 200 г плодове и зеленчуци дневно. (сега му е времето и сезона)

4. Консумирайте пълнозърнести зърнени храни.

5. Всеки ден приемайте млечни продукти с ниска масленост (кисело мляко и прясно мляко под 2 %, сиренето и кашкавала са с много висока масленост - заменете ги с извара).

6. Яжте риба и постни меса - пилешко (но не бутчета), пуешко, заешко, телешко.

7. Приготвяйте си два пъти седмично варива - боб, леща, грах, кафяв ориз.

8. Използвайте до 2 супени лъжици растителна мазнина на ден или направо я заменете със зехтин (салатния не е подходящ за термична обработка).

9. Намалете солта.

10. Ограничете бялата захар и захарните изделия, включително захарсъдържащите газирани безалкохолни напитки.

ПИЙТЕ ВОДА - Не сок, кола, фанта, студен чай - чиста вода. Колкото повече - толкова по-добре!

Спорт?

Движението е важно и за стройната фигура, и за здравето. Трябва да се движим активно поне 40-50 мин. на ден. Спортните занимания са допълнение към балансирания живот. Изберете си спорт, който ви доставя удоволствие. Така спортуването няма да ви тежи и няма да се откажете още след първите няколко посещения. Дори ходенето е спорт!

Хранителни добавки за отслабване?

Нека бъдем честни! Хората днес нямат време да следят дневния си калориен прием. Затова един съвременен режим за намаляване на теглото трябва да включва три неща - здравословно хранене, достатъчно движение и спорт и прием на добавки, ускоряващи метаболизма, изгарянето на мазнините, както и добавки подтискащи апетита - капсулите Липовон.

© 2012 Всички права запазени - otslabvane-bg.net