Тук в тази секция се ангажираме, когато сме свободни, да публикуваме актуални статии, теми, интервюта върху общопроблемната тематика - "Борбата с наднорменото тегло и начините за справянето с него".

Липовон - носител на промяната!

Първо, искам да започна с това, че на мен (авторът на тази статия), никога не ми се е налагало да отслабвам. На мен ми се налага да правя точно обратното – да качвам килограми. Но не просто маса. Моят избор е това да е чиста мускулна маса, а не килограми под формата на мазнини. Това също не е лесна задача, но вътрешно съм убеден, че да отслабнеш е по-трудният процес.

Затова винаги ще твърдя, дори и да не съм го изпитвал на свой гръб, че човек така трябва да прави, че да не допуска преломния момент с напълняването и последващата нужда от отслабване.

На теория е лесно, на практика – трудно предвид огромното разбообразие от различни храни – вкусни и привлекателни. Тук обаче запомнете едно просто правило, което не винаги важи в пълна сила, но е в огромна степен вярно.

А именно – „Почти всичко вкусно е вредно и почти всичко безвкусно или дори понякога гадно е полезно.”.

Но както много други неща – на думи лесно, на практика трудно.

Процесът е бавен, бих казал образователен, необходимо е четене, нужна е воля, нужно е желание за промяна! Днес много често могат да бъдат срещнати хора, които с радост биха се ударили през гърдите с думите – „Предпочитам да живея 40 години като цар, отколкото 80 като мишка!”. Ок, всеки си има право на мнение, но не мисля, че човек който 40 години е живял като цар и си е угаждал максимално, след 40-те пак би говорил подобни приказки...

Докато пиша в този сайт, ще забележите, че много често наблягам на израза „Култура на хранене”. Това е най-важният момент! Не е спорта, може и без спорт, той е силно препоръчителен, но не е задължителен! И не всеки има време да го практикува. Защото спортът е час-два-три, останалото е ежедневното хранене и почивка.

Когато обаче затлъстяването е факт, време е за мерки. Далеч съм от мисълта, макар и да съм чувал подобни приказки, че едва ли не някой си се харесва пълен. Няма такова нещо! Никой не се харесва пълен и никой не иска да изглежда по този начин. Но не всеки има волята и желанието да спортува или да спре да яде любимите си нездравословни храни.

Спасението е в Липовон! Липовон е единственото средство, при това на изцяло натурална основа, което по естествен път изпраща сигнали до мозъка, че си сит и по този начин не се изкушаваш нон-стоп да хрускаш нещо. Абсолютна грешка е да не се яде въобще! Та от къде организма би черпил енергия, за да се чувстате физически свежи? Не, с Липовон ще се храните, но по-малко, защото и малкото ще е достатъчно, за да ви накара да се чувстате сити! Човек спре ли да се тъпче, промяната е неизбежна. Всичко друго са безпочвени оправдания от сорта на – „Аз нищо не ям, или почти нищо не ям, а пълнея”. Отговорът на такъз израз е: „Ядеш, но го правиш скришом и по този начин лъжеш единствено себе си!”

Направете нещо, предизвикайте промяна, погрижете се за себе си, за да се чувстате добре в собственото си тяло! За да сте ЗДРАВИ! Защото 1 живот живеем! Нека го удължим, вършейки нещата във вярната посока!

--- via Assen G. ---                                                                                                  


 

© 2012 Всички права запазени - otslabvane-bg.net