Худия (Hoodia Gordonii)

Hoodia Gordonii е кактус от семейство сочни, който се развива в продължение на хиляди години в пустинята Калахари, Южна Африка. Той е бил използван поколения наред от народа на Сан, в Южна Африка, като естествен, подтискащ апетита елемент, по време на дългите им пътувания на лов.
Когато преди няколко години мощният, потискащ апетита ефект става известен, Hoodia практически се превръща в №1 натурална добавка в помощ на диетата. Проучвания показват, че тя намалява приема на калории с около 1000 единици дневно.
През 1996 Южно-Африкански учени правят излседвания върху растението, такива каквито до момента не били правени и установяват, че то съдържа молекула, която възпроизвежда ефекта на глюкозата върху нервните клетки в мозъка, карайки човек да усеща ситост в стомаха си. Установено е, че тази молекула има 10 000 пъти по-силно въздействие върху мозъка, отколкото това на глюкозата.

Гарциния (Garcinia Cambogia)

Гарцинията, или така наречената "Индийска Ягодка", е вид дърво известно и като Малабар Тамаринд. В изсушена форма кората на плода от Гарциния се използва за синтеза на Хидроксилимонена Киселина (Hydroxycitric Acid - (HCA). Тя подтиска производството на мазнини и стимулира изгарянето им като клетъчно гориво. HCA блокира превръщането на простите захари в мазнини, инхибира процесите на синтез на мастни киселини в черния дроб, стимулира мускулните клетки да черпят енергия от мастните депа. Изследвания при хора сочат, че успешно подтиска апетита. Това става, чрез стимулиране производството на хормона серотонин - главният "виновник" за доброто ни настроение и положителната нагласа към всичко, което ни заобикаля.

Плодът на Гарцинията е с големината на портокал, но прилича повече на тиква. Разпространена е предимно в Южна Азия.

ДЕЙСТВИЕ:

  • засилва процесите на термогенезата;
  • потиска апетита (особено към сладко);
  • подпомага изгарянето на мазнините и намаляване отлагането на такива в мастните депа;
  • за поддържане оптимални граници на телесното тегло;
  • понижава нивото на холестерола;
  • поддържа във физиологични граници кръвното налягане;
  • стимулира дейността на храносмилателния и отделителния тракт, като своевременно отстранява натрупаните в организма отпадни продукти;
  • поддържа здрави косата, ноктите и кожата.
© 2012 Всички права запазени - otslabvane-bg.net